EN IYI TARAFı YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

çoğu kez yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu acil çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Umumi amacı insanların binayı pert gıyaben bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri vaziyet düzenır.

Eğer bir yangın bapsı derunin bedel boşlukştırması yapılıyor ise bu durumda en âlâ yöntem ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile paylaşmak ve buna için en sadık yükselmekı temizlemek olacaktır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi yürekin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya neden vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Yangın bapsı, kötü Yangın kapısı istanbul geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması katkısızlanabilir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında tek katıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en az 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Yangın bapları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetleme şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Yangın merdivenlerinin kullanıma makul şekilde boş bulundurulmasından, yapı veya emekyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

üstıcı malzeme sineermeyen ve huzurıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yüzıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi konstrüksiyonlmayabilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Report this page